Accessoires

U kunt bij ons ook terecht voor zadelaccessoires waaronder singels, stijgbeugels, beugelriemen en zadelonderleggers.

Singels

Er zijn diverse singels verkrijgbaar. Van rechte kunststof singels tot de anatomisch gevormde Fairfax singels. Voor ieder (paard en budget) wat wils. Zoek je kunststof of leer. Recht of anatomisch gevormd. Met of zonder elastiek. Samen bekijken we de mogelijkheden.

  • Singels

Stijgbeugels

Zoekt u nieuwe stijgbeugels? Ook hiervoor kunt u bij Zorro’s terecht.
Lichtgewicht kunststof of aluminium, breder voetbed voor meer balans, beweegbare Sprengerbeugels. Kijk wat de mogelijkheden zijn qua wensen en budget. Stijgbeugels zijn bij Zorro’s verkrijgbaar van diverse merken. Onder andere Sprenger, Kavalkade, Thorowgood en Imperial Riding. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

  • Singels

Stijgbeugelriemen

Stijgbeugelriemen zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar. Zoekt u leer, extra sterk met een kunststof inlage, en ook close contact. Heeft u nieuwe stijgbeugelriemen nodig? Samen bekijken we welke beugelriemen binnen uw wensen vallen.

  • Singels

Zadelonderleggers

Een zadel wordt op de blote rug van het paard aangemeten, dus zonder pad of zadeldekje. Een goed passend zadel wordt gebruikt met een dun schrabrak. Een dik pad kan de pasvorm van het zadel veranderen (vernauwing van het zadel).
In sommige gevallen kan het nodig zijn om een corrigerend pad onder het zadel te gebruiken, bijvoorbeeld bij een scheef paard (dat door training meer symmetrisch zal worden), bij een paard met spieratrofie (dat na training zijn spieren terug zal krijgen), of bij een jong paard waarvan wordt aangenomen dat het binnen korte tijd in spiermassa zal toenemen. In deze gevallen is het gebruik van een pad tijdelijk.
Bij maneges, handelsstallen en africhtingsstallen, waar zadels vaak voor meerdere paarden worden gebruikt, kunnen onderlegpads een uitkomst zijn. Hiermee wordt met een beperkt aantal zadels voor elk paard de best haalbare pasvorm verkregen.
Voor het corrigeren van de pasvorm gebruik ik pads van Esta, Prolite en Kavalkade. Dit zijn therapeutische pads, bontjes met inlages die aan verschillende situaties kunnen worden aangepast middels losse inlages. Een corrigerend pad kan (tijdelijk) een goede aanvulling zijn op een zadel dat niet perfect past. Het kan echter nooit een goed passend zadel vervangen.

  • Singels
Zadelmakersgereedschap
Master Saddle Fitting Consultant
Master Saddle Fitting Consultant

Wist u dat... de Society of MSFC adviseert één keer per 5 jaar de volledige vulling te vernieuwen? schapenwol nog steeds ideaal is voor het vullen van zadels? Het heeft veerkracht, is zacht en neemt vocht op. uw paard liever loopt met een goedkoop zadel dat goed past, dan een duur slecht passend zadel?