Nieuwe zadels

Bij een nieuw zadel gaan we op zoek naar het best passende zadel binnen uw budget. Hierbij kijken we naar het paard, de ruiter en de gewenste discipline (dressuur, springen, veelzijdig). Nieuwe zadels zijn in verschillende merken verkrijgbaar – zie hieronder.

Ter indicatie: de prijzen van leren zadels beginnen vanaf € 1.100,-, kunststof zadels zijn er vanaf € 695,-.

Een pasconsult werkt als volgt:

  • Ik begin met een zadelconsult om te bekijken welke zadels geschikt kunnen zijn
  • Vervolgens pas ik zadels terwijl het paard stilstaat
  • Daarna kunt u testrijden
  • Afhankelijk van het gekozen zadel kan het besteld worden of direct worden achtergelaten
  • Eventueel kan de vulling nog aangepast worden om de ligging te optimaliseren.

Bij een nieuw zadel wordt er na ongeveer 6 weken een navulafspraak ingepland.

Kent & Masters

De Engelse Kent & Masters zadels komen uit de Fairfax fabriek. Met de vele verschillende modellen is er voor ieder paard wel een passend zadel te vinden. Door het verwisselbare kopijzer en verschillende singelmogelijkheden zijn ze zeer goed aan te passen voor bv jonge paarden. De zadels beschikken over een kunststof Sima tree, welke voor meer ruimte bij de schoft en een stabiele zit van de ruiter zorgt. Kent & Masters biedt ten slotte een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding.

Thorowgood

De kunststof lichtgewicht zadels van Thorowgood hebben een leatherlook die niet van echt te onderscheiden is. De zadels hebben een goede pasvorm en zijn vriendelijk in het onderhoud. Hiernaast hebben ze vele singelmogelijkheden en een verwisselbaar kopijzer. De Thorowgood-zadels zijn leverbaar in een grote diversiteit aan modellen. In combinatie met de aanpasbaarheid van de zadels, zorgt dit ervoor dat er vrijwel altijd een passend zadel voor uw paard te vinden is.

Fairfax

Bij Fairfax staan innovatie en kwaliteit hoog in het vaandel. De zadels van zeer goede kwaliteit leder zijn ontworpen door Vanessa Fairfax met behulp van de nieuwste wetenschappelijke technieken. Zo zijn de kussens bijvoorbeeld bekleed met Prolite, wat zorgt voor optimaal contact met de paardenrug. De zadels zijn op vele punten aanpasbaar ( verwisselbare kopijzer) zodat paard en ruiter optimaal kunnen presteren. Fairfax-zadels bieden een zeer hoge bewegingsvrijheid voor het paard en optimaal comfort voor de ruiter. Fairfax is een merk gemaakt voor en door professionals.

Sommer Zadels

Sommer is een Duits kwaliteitsmerk met de meest uiteenlopende mogelijkheden voor het samenstellen van het perfecte zadel. De zadels beschikken allen over een onbeperkt verstelbare thermoplastische zadelboom, waar Sommer het patent op heeft. De zadels van Sommer worden gemaakt van topkwaliteit leder en zijn altijd aanpasbaar naar de juiste kamerbreedte door het aanpasbare kopijzer. De mogelijkheden bij Sommer zijn bijna onbeperkt. Van volledig maatzadel met krokodilleder op de lepel, tot de naam van het paard in swarovski kristal op het zadel. het kan allemaal. De hoge aanpasbaarheidsgraad van deze zadels maakt ze onder andere zeer geschikt voor jonge paarden die nog veel veranderen. Ten slotte zijn Sommer-zadels onderverdeeld in verschillende modellen:

  • De Remos lijn met dezelfde Sommer zadelboom met standaard uitvoeringen;
  • De Sommer zadels zelf met diverse modellen en bijna onbeperkte mogelijkheden.

Esta

Met hun geweldige pasvorm zijn de zadels van Esta een plezier voor paard en ruiter. Ze worden gemaakt in ambachtelijke zadelmakerijen in Engeland, waar enkel gebruik wordt gemaakt van topkwaliteit leder. De Esta-zadels staan bekend om hun comfortabele zitting en het gebruik van dropped panels, waardoor het draagvlak van de kussens wordt vergroot. Esta biedt verschillende modellen dressuur-, spring- en veelzijdigheidszadels aan. Esta zadels worden volledig naar uw wens gemaakt.

Seabis

De oprichters van Seabis waren zo gefacineerd door het legendarische renpaard Seabiscuit dat ze besloten om hun bedrijf er naar te vernoemen. Dit Duitse merk maakt zadels met een fijne pasvorm. De zeer zachte zitting voor de ruiter geeft zelfs de meest verwende ruiters een prettig contact met het paard. De met topkwaliteit leder beklede zadels beschikken naast deze eigenschappen over een ver doorontwikkelde, anatomisch gevormde kunststofboom. Deze is door middel van het X-Change systeem altijd aan te passen naar de juiste breedte en zorgt voor optimaal contact tussen de ruiter en de paardenrug.

Seabis biedt drie zadellijnen met uiteenlopende eigenschappen aan, waardoor er voor vrijwel iedereen een geschikt model tussen zit.

Graziozo

Als nieuwkomer op de zadelmarkt staat Graziozo voor innovatie en design. Het dressuurzadel onderscheidt zich speciaal in de zitbeleving. Grand Prix-ruiters en trainers hebben veelvuldig meegedacht in de ontwikkeling hiervan. Voor zelfs de bredere paarden is een smalle zit gecreëerd welke aansluit bij de anatomie van de ruiter. Hierdoor wordt een maximale mobiliteit van het bekken behaald en wordt het volgen van de beweging van je paard nog optimaler.
Onze diversiteit in eenvoudig aan te passen bomen zorgen ervoor dat we maatwerk kunnen bieden voor een groot deel van de paarden. De drukverdelende panels met extra ruimte voor de wervelkolom zorgen voor optimale bewegingsvrijheid van het paard.

Het paradepaardje van Graziozo is de gepatenteerde unieke InsertZ afkomstig van een Nederlands designontwerpbureau. Welke je eenvoudig door middel van een magneetsysteem kunt verwisselen. Zo kan je je zadel per dag een andere look geven! Graziozo zadels zijn verkrijgbaar vanaf 3.000 euro.