Gebruikte zadels

Zorro’s ZadelService heeft een wisselend assortiment gebruikte zadels. Gebruikte zadels worden, voordat ze in de verkoop gaan, altijd gecontroleerd, symmetrisch gevuld en indien nodig gerepareerd.

De prijsklasse hiervan begint bij € 500,-.

Bent u op zoek naar de tweedehands zadel? Stuurt u dan een app of e-mail met de volgende informatie:

  • Soort zadel (dressuur/spring/veelzijdigheid)
  • Zitmaat ruiter (17/17,5/18/18,5”) of lengte en gewicht van de ruiter indien de zitmaat onbekend is
  • Boommaat
  • Budget
  • Standfoto van het paard (een paard met een hoge schoft en holle rug heeft een andere boom nodig dan bijvoorbeeld een haflinger) – zie een geschikt voorbeeld van een standfoto hieronder
  • Andere wensen (voorkeur kunststof/leer of bijvoorbeeld een bruin zadel)

Met deze informatie kan ik bekijken of er een geschikt zadel beschikbaar is.

Bemiddeling ter verkoop

Het is mogelijk om uw zadel in bemiddeling te geven aan Zorro’s ZadelService. Hierbij zorg ik voor de verkoop als u zelf geen zin heeft in de rompslomp rondom verkoop op bijvoorbeeld marktplaats of facebook. Als het zadel geschikt is voor verkoop, bepalen we samen een vraagprijs, hierna wordt het zadel gecontroleerd en symmetrisch gevuld. Na verkoop ontvangt u het bedrag op uw rekening. De bemiddelingskosten bedragen 20% van de verkoopprijs. Zadels met harde kussens, scheve bomen of een nauw kussenkanaal worden niet in bemiddeling genomen. Dit is aan mij om te bepalen.

Zadelmakersgereedschap
Master Saddle Fitting Consultant
Master Saddle Fitting Consultant

Wist u dat... de Society of MSFC adviseert één keer per 5 jaar de volledige vulling te vernieuwen? schapenwol nog steeds ideaal is voor het vullen van zadels? Het heeft veerkracht, is zacht en neemt vocht op. uw paard liever loopt met een goedkoop zadel dat goed past, dan een duur slecht passend zadel?