Voorstellen

Mijn naam is Karin Boer (1973). Ik ben geboren en getogen in Nootdorp. Op het moment ben ik woonachtig in Moordrecht, waar ook mijn werkplaats gevestigd is.
Al van jongs af aan ben ik actief in de paardenwereld. Van het helpen op de manege tot het rijden van dravers op de renbaan en van groomen op spring- en dressuurstallen tot het beleren en corrigeren van verschillende soorten paarden.

Mijn paarden

Op mijn achttiende kocht ik mijn eerste eigen paard, Norman. Dankzij hem begon mijn liefde voor het Friese ras zich te ontwikkelen.
Na Norman kwam Zorro, een Friese all-rounder. Met Zorro startte ik Z2 in de dressuur en daarnaast waren we startgerechtigd in klasse 3 van de endurance (80-120 km). Voor de afwisseling pakten we wel eens een crosstraining mee en liep hij voor de koets. De naam van mijn bedrijf is naar hem vernoemd. Helaas heb ik Zorro in 2010 moeten laten gaan.
Een aantal jaar later kocht ik Floris, mijn huidige paard. Een zwarte parel waarmee ik momenteel start in de Z-dressuur. Verder rijden we graag buiten en maken we af en toe een sprongetje.

Karin Boer met Floris
Karin Boer met Floris

Begeleiding

Naast het hebben en trainen van mijn eigen paard(en), help ik ook graag anderen. Ik heb combinaties begeleid tot op Z-niveau en daarnaast lesgegeven aan mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.
In mijn huidige werk als zadelmaker pas ik de vaardigheden en ervaringen die ik heb opgedaan als instructrice graag toe. Wegens tijdgebrek staat het echte lesgeven op een laag pitje.

MSFC-zadelmaker

Zoals ik hierboven al benoemde, is mijn bedrijf vernoemd naar mijn toenmalige paard. Met Zorro heb ik veel doorgemaakt qua tuigage, wat voor mij een reden was om mij er meer in te gaan verdiepen. Ik heb juist voor de opleiding tot Master Saddle Fitting Consultant gekozen omdat in deze opleiding de onlosmakelijke drie-eenheid van paard, ruiter en zadel centraal staat. Gebieden als anatomie, fysiologie, bouw van het paard, biomechanica, bewegingsleer en zadelkunde komen uitvoerig aan bod in de opleiding tot MSFC-zadelmaker.
In 2008 heb ik de opleiding tot MSFC-zadelmaker met succes afgerond, waarna ik ben gestart met Zorro’s Zadelservice.

Beroepsvereniging van zadel- en tuigdeskundigen

Als MSFC-gecertificeerd zadelmaker vind ik het belangrijk om mee te gaan in de ontwikkelingen op het gebied van zadels en tuigage. Zo bezoek ik jaarlijks een aantal van mijn leveranciers en ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging van zadel- en tuigdeskundigen (VZTD). Hier volg ik regelmatig bijscholingen en houd ik overleg met collega’s om mijn kennis up-to-date te houden. Ook heb ik de basisopleiding tot bitfitter afgerond.

Goed en volledig advies

Ik vind het belangrijk om naar het geheel te kijken. Soms komt een probleem uit meer factoren voort dan enkel een niet (goed) passend zadel. De opleidingen tot zadelmaker en bitfitter in combinatie met mijn ruimschootse en veelzijdige ervaring in de paardenwereld, zorgen ervoor dat ik mijn klanten van een goed en volledig advies kan voorzien. Op deze manier hoop ik dat ik mijn steentje bij kan dragen naar zo veel mogelijk blije combinaties. Want dat is waar het allemaal om draait, toch?

Zadelmakersgereedschap
Master Saddle Fitting Consultant
Master Saddle Fitting Consultant

Wist u dat... de Society of MSFC adviseert één keer per 5 jaar de volledige vulling te vernieuwen? schapenwol nog steeds ideaal is voor het vullen van zadels? Het heeft veerkracht, is zacht en neemt vocht op. uw paard liever loopt met een goedkoop zadel dat goed past, dan een duur slecht passend zadel?